Bibliografia handitzeko / Para aumentar nuestra bibliografía.

El dimecres 26 es va presentar a Lleida el llibre Jocs i esports tradicionals a Catalunya -volum 1-, dels professors d'INEFC Antoni Costes i Pere Lavega, així com del professor de l'institut de Flix Biel Pubill. L'acte va ser presidit per Núria Ramon, Representant territorial a Lleida de la Secretaria general de l'Esport.
El llibre, que ha estat editat pel Consell Català de l'Esport, es presenta en format fitxer i està bellament il·lustrat amb fotografies de cada joc. La voluntat dels autors no ha estat fer un nou recetari de jocs i esports tradicionals sinó elaborar un material útil i pràctic que ajudi als mestres i professors d'educació física en la seva tasca i, alhora, que els inviti a fer la seva pròpia recerca i ampliar així aquest patrimoni.
Amb aquesta pretensió, de no ser un llibre més de jocs, hi podreu anar trobant petits detalls que, pensem, fan de l'obra una eina agraïda i interessant per a treballar. Així, per exemple, el títol és Jocs i esports tradicionals a Catalunya -no de Catalunya!-. Pensem que aquest és un primer matís a tenir en consideració. Es tracta de destacar que els jocs no tenen nacionalitat o, que en tot cas, no són d'un lloc en concret sinó que els jocs són d'aquelles persones que els juguen, que els vivencien...

0 comentarios: